In en om uw huis

Verzeker uw huis en uw spullen tegen rampen. Bij Findt Advies kunt u zowel een inboedel- als een opstalverzekering afnemen. Bekijk hieronder waar u tegen verzekerd bent met onze schadeverzekeringen. Bent u geïnteresseerd? Neem dan direct contact op met één van onze experts.

Bel onsApp ons

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering is een verzekering die uw inboedel verzekert tegen schade en diefstal. De inboedel is alles wat je bij je hebt als je gaat verhuizen.

Een inboedelverzekering is een verzekering die schade dekt aan uw inboedel, alles in uw woning (zoals meubels) door brand, storm, overstroming en inbraak. Een opstalverzekering is een vorm van schadeverzekering.

Opstalverzekering

Een opstalverzekering is een verzekering die de schade aan gebouwen door brand, storm, overstroming en inbraak dekt, inclusief alles wat echt met uw woning verbonden is, zoals het dak of regenpijpen. Daarom is een groot aantal mogelijke schadeoorzaken verzekerd.

Het verschil

Wilt u weten wat er onder de inboedelverzekering valt en wat onder de opstalverzekering? Gebruik deze eenvoudige regel: alles wat geaard en vast is (en dus niet kan worden verplaatst) behoort tot het huis en dus tot uw opstal. Alles wat kan worden verplaatst, maakt deel uit van de inboedel. Zo is kliklaminaat verzekerd via de inboedelverzekering, maar gelamineerde vloeren zijn verzekerd via een opstalverzekering. Keukens zijn verzekerd via een opstalverzekering, maar de inrichting van de keukens zijn verzekerd via een inboedelverzekering.